Őrizd meg egészséged tavaszig


A tavaszt várva!


Gondolom sokan lehetnek úgy vele, hogy jó ez a tél, de jöjjön már a tavasz. Én személy szerint már nagyon várom. Nem kell csüggedni, jön már, csak egy kis kitartás kell.

Sajnos elég sokan meg is betegedtek a környezetemben. Lázasak, köhögnek, orrdugulással küszködnek.


Szerencsére engem elkerülnek a betegségek.

Hogy miért?


Megosztom veletek.
Néhány jó tanács az egészség megőrzéséhez:


1. Mindig csak pozitívan! Csak jó dolgokat mondjatok. Nem szabad panaszkodni, és a bajokat sorolni. Legjobb lenne nem is gondolni a bajokra. Nézzétek a gondokat levegőnek. A jó kedélyállapot és a mosoly elengedhetetlen!


2. Figyeljünk a mozgásra. Nagyon fontos az aerob típusú mozgás. Én személy szerint a déli sétákat szeretem. Gyors tempóban 30-60 percet lesétálni, ha elfáradtál akkor jól csináltad. Lehet futni, úszni, biciklizni is. Mind nagyon hasznos.


3. Nem szabad megfeledkezni a vitaminokról és táplálékkiegészítőkről sem! Lehetőleg csak természetes vitaminokat és táplálékkiegészítőket fogyasszatok! A gyógyszertári szintetikus vitaminoknak jó, ha a 40%a felszívódik. A természeteseknek legalább a 80%a, nem mindegy! És ez csak a felszívódás, sok más tényező is van, ami miatt csak a természeteset ajánlom. Aki jót akar magának, csak azt fogyasszon!


4. Vízfogyasztás. Tudom, télen egyesek nehezebben veszik rá magukat a vízfogyasztásra. De vegyetek erőt magatokon, kérlek! A tea, cukros lötyik, levesek, nem egyenértékűek a vízzel! A vizet csak magába is fogyasszátok. 1-2 litert naponta. A legjobb, ha langyosan jut a szervezetbe, de forrón is tökéletes, főleg reggel. A zöld teának is sok jótékony hatása van, arról sem akarok senkit lebeszélni. De igyatok sok-sok vizet télen is!


Ha ne adj isten, kezditek rosszul érezni magatokat. Bújkál bennetek a betegség, akkor ne görcsöljetek. Nagyon fontos, hogy ne hagyjátok el magatokat! Akkor csak rosszabb lesz. Próbáljátok megfogadni a fenti négy tanácsot, és hamar rendbe jöttök majd!


Remélem tudtam segíteni.

Ha bárkinek kérdése, kérése, tapasztalata van, írjon bátran!